2015. június 25., csütörtök

Peanut (Mogyoró) a teknős még mindig él, és segít az óceánok megmentésében


Peanut, a vörös fülű ékszerteknős lány története az 1980-as években kezdődött. Mikor még kicsi volt, belegabalyodott a képen is látható hatos csomag italokhoz használatos műanyagba, aminek nyilván semmi keresnivalója nem lett volna a vízben...

Ahogy Peanut cseperedett, fejlődését ez a műanyag bilincs akadályozta, kialakítva így ezt a deformált, mogyoróalakú formát. Ez miatt fokozott veszélynek volt kitéve, nehezebben védhette volna magát a ragadozók támadása ellen.

Sorsa szerencsésen alakult, mikor 1993-ban megtalálták, és kiszabadították béklyójából. Több, mint 20 év telt el, és még mindig él. Története fontos üzenetet továbbít azóta is: az emberek, akik hallják a sztorit, megérthetik, miért nem szabadna szemetelni, láthatják, hogy akár egyetlen darab hulladék milyen veszélyt jelenthet egy másik élőlényre.

Peanut képe már bejárta az internetet és világszerte környezetvédelmi kampányokon mutatják be példáját. Gondozója elmondása szerint testi fogyatékossága ellenére a "harcias" teknős nagyon jól van.  :-)

Forrás: http://www.iflscience.com/plants-and-animals/peanut-turtle-still-alive-and-saving-worlds-oceans

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése