2015. július 6., hétfő

Csökkenti a stresszt és boldoggá tesz a cicás videók nézegetése


2014-ben a Youtube-on több, mint 2 millió macskás videó került feltöltésre, melyet összesen majdnem 26 milliárdszor néztek meg. Talán időpocsékolásnak tűnhet, viszont a kutatások szerint cseppet sem az; a cuki cicák nézegetése növeli az energiaszintet és felerősíti jó érzéseinket.
Tulajdonképpen ez is egyfajta állatos terápia, csak ez az online verzió. :-)

Egy Facebook-on indított kérdőíves kísérlet kb. 7.000 embert vizsgált meg ezzel kapcsolatban. Kérdezték őket arról, hogy tartanak/tartottak-e valaha állatot, a kutyákat vagy a macskákat szeretik-e jobban, valamint saját személyiségükről is, pl. hogy mennyire tartják magukat szégyellősnek (ez azért fontos, mert egy korábbi kutatás összefüggést talált a befelé fordulás és a sok internethasználat között).

A résztvevők 36%-a macskásnak tartotta magát, 60%-a úgy nyilatkozott, a kutyákat és a macskákat is egyformán szereti.
A kutatás eredménye szerint a volt vagy jelenlegi macskatulajdonosok, valamint a magukat szégyellősebbnek valló emberek gyakrabban nézik a cicás videókat, míg a magabiztos, érzelmileg stabil emberek ezzel kevesebb időt töltenek.

Azt is megfigyelték, hogy azok az emberek, akik munka helyett gyönyörködnek a macskákban, később hajlandóak bonyolultabb feladatokat is a nyakukba venni.
Ezt a fajta digitális állatterápiát talán érdemes lenne bevezetni a munkaközi szünetekben? Természetesen ezt nem gondolom komolyan...a szünetet dohányzással töltők talán már el is indultak vasvillával és fáklyával a kezükben a lakásom felé... :-D 

Forrás: http://www.iflscience.com/plants-and-animals/cat-lovers-rejoice-watching-online-videos-lowers-stress-and-makes-you-happy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése